FI*Villan
siperiankissat siberian cats
Villan kissala
Yhteystiedot
Pentua hankkimassa?
Linkkejä
In English
Villan kissala

Kissalamme sijaitsee Turussa siperiankissoille sopivassa osoitteessa elikkä Takamaantiellä Luolavuoressa. Kissalassamme on seitsemän siperiankissanaarasta; Carmen, Aqvilina, Balladi, Cocktail, Jahuu, Pörri ja Kiira sekä yksi siperiankissauros Sampo.

Kasvattajanimi FI*Villan on hyväksytty  FIFe:ssä 18.06.2007. Olemme sitoutuneet (kasvattajasopimus) noudattamaan  Suomen Kissaliitto ry:n  ja FIFe:n sääntöjä.  Kissaliiton kasvattajakurssi 19.5.2007.

Ensimmäisen siperiankissamme hankimme Piperitan-kissalasta Turusta - Piperitan Bastet - Pamela -  jumalattaren olemuksen ja katseen omaavan siperiankissanaaraan. Pamela menehtyi vaikeaan munuaisten vajaatoimintaan 15.9.2017. Toinen kissalamme kantanaaraista löytyi Oulunsalosta  Balladin Carmencita - Carmen - vihreäsilmäinen kaunotar, johon ei voi olla rakastumatta.

Kissalamme omia kasvatteja meillä on viisi; A-pentueesta Pamelan ja Callen tytär Aqvilina, B-pentueesta Carmenin ja Pessin tytär BalladiC-pentueesta  Pamelan ja Penan tytär Cocktail J-pentueesta Cookin ja Elmon tytär Jahuu, Pörri ja Kiira.

Perheeseemme kuuluu myös briardinarttu
Nelly.

Kasvattajana tavoitteenamme on kasvatta rodunomaisia, hyväluonteisia ja kauniita siperiankissoja. Käytämme kasvatukseen vain terveitä, veriryhmämääritettyjä (A),  näyttelyissä Excellent-arvosteltuja sekä FeLV-& FIV- testattuja kissoja. Testaamme myös kissamme sydämen ultraäänitutkimuksella HCM:n varalta.

Vielä muutama sana rodusta. Siperiankissan oletetaan nimensä mukaisesti olevan Venäjältä peräisin oleva ja siperiassa muovautunut kissarotu. Karuissa oloissa siitä on kehittynyt terve ja vahva rotu. Paukkuvia pakkasia vastaan siperiankissalle kehittyi puolipitkä, tuuhea ja vettä hylkivä turkki. Siperiankissanaaras painaa noin 3,5 – 4,5 kg ja uros 5 – 8 kg. Olemukseltaan siperiankissa on lihaksikas ja pyöreä. Vartalon muoto on sopusuhtainen ja se muodostaa tassujen kanssa suorakulmion. Ensimmäinen siperiankissa tuli Suomeen 1992 ja serttioikeudet Fifen kissanäyttelyissä se sai 1998.


.

 

FI*VillanNaaraat/FemalesUrokset/MalesPennut/KittensMuistoissa